5 Elementen Song of Qi 

 

Opname Online workshop te volgen in je eigen gekozen tijd.

 

 

Qi Gong & Yin Yoga

de kracht & schoonheid van symbiose……

 In Yin Yoga poses reinigen we de Qi kanalen (energiemeridianen) van opgehoopte afvalstoffen.  

Met Qi Gong stimuleren we de vrije stroom van Qi door heel ons lichaam. 

Qi Gong voor het Hart

Qi Gong & Yin Yoga – de symbiose in praktijk gebracht

 Er zijn 2 opname van de 5 Elementen – Song of Qi’ om uit te kiezen. Het Hout en het Vuur. 


In de (live) opname gaan we de specifieke Qi van het seizoen Hout, de Lente, en van de Zomer, het Vuur exploreren, voelen, beleven en ervaren. We doen Qi Massage & Acupressuur, je leert de route van de behorende meridianen, een 5 Elementen Meditatie, Yin Yoga, Dao Yin en Meridiaan-strekkingen. Lees er alles over in ‘Song of Qi in detail’. En bestel ze via ‘inschrijven’ 

 

Over de 5 Elementen

“Via de 5 Elementen brengen we ons lichaam en geest in balans, 

we doen vitale Qi (energie) op en voeden onszelf met gezonde Qi.”

 

De vijf elementen(leer) is een uitgebreide model, waarbij gekeken is naar de fenomenen van het Universum, de jaarlijkse cyclus, de jaargetijden, de observaties van de hemel, de aarde en hun relatie met elkaar. Kenmerken en overeenkomsten werden georganiseerd in hoofdgroepen: 

Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout 

Elk van de vijf is geassocieerd met een bepaald seizoen, en heeft zijn eigen kenmerkende energie (Qi) 

Ieder Element is onderverdeeld in categorieën, zoals: emoties, zintuig, smaak, ontwikkelstadia, orgaan, lichaamsweefsel, meridianen, geluid, richting, kleur, etc etc. 

De vijf elementen laat zien hoe alle aspecten van de menselijke gezondheid: voeding, schone lucht, beweging en emoties, onderling verbonden zijn met de natuur en onze omgeving.

Het geeft ons een blauwprint. Als we – meer – leren kijken wat de natuur om ons heen ons laat zien en we ons leven er naar inrichten, leven we in harmonie met de natuur om ons heen. We zíjn ook natuur. 

Als je meer weet over de 5 Elementen en hun onderlingen verhoudingen, des te makkelijker wordt het om te kijken naar je eigen lichaam, geest en gevoelsleven, en disharmonie te herkennen. Weten, inzicht is de basis naar verandering.  

     Het mooie van 5 Elementen-leer is dat je al zoveel weet, zonder dat je het bewust bent

Dit is de reden waarom het zo vaak logisch klinkt. 

 

LENTE,  het Hout element, bijvoorbeeld staat voor groei, ontplooien; de kleur is groen. Het zaadje dat het licht ziet, en wie verlangt naar de winter niet naar het mooie frisse lente-groen……Deze workshop is geweest, máár je kunt nog de opname bestellen!

 ZOMER, het Vuur element, staat voor expansie, naar buiten toe treden, contacten maken, socialisen. Niet zo gek dat het Hart bij het Vuur hoort. Het Hart herbergt onze emoties én ons denken, het emotionele denken. En nog meer……. 

 

 

“5 Elementen, leven in overeenstemming met de natuur, 

waarmee we onlosmakelijk verbonden zijn.”


Qi Gong Training Online

A training (dutch spoken) of 39 Qi-hours with Qi Gong, Qi Massage & Acupressure, Dao meditation, 5 Element, Posture & Alignment, philosophy and more.


Tai Chi Chuan

In depth Tai Chi Chuan training
ITCCA Hungary
International Tai Chi Chuan Association
Tai Chi Chuan