5 ELEMENTEN QI GONG ONLINE 

 

Colours of Lente Qi, Zomer Qi, Nazomer Qi, Herfst Qi & Winter Qi – 2023 

 

De Qi van de Lente – het Hout Element  

Met de Lever & Galblaas meridianen

 

Datum volgt snel!

Live online en/of later terug te kijken. 

 

 Nederlands gesproken – (sorry, currently only in Dutch) 

Er zijn zoveel manieren om je Qi te laten stromen, juist de diversiteit - het kleurenpalet van Qi - verrijkt je ervaring, beleving en gevoel van Qi. 

5 Elementen Qi Gong, Healing Sounds Qi Gong, (Dao)Yin Yoga, Qi massage, Tao Meditatie en nog zoveel meer, het is allemaal verbonden met elkaar
I
n deze workshop komt het allemaal aanbod. Vaak doe je ze afzonderlijk, alléén Qi Gong, meditatie of (Dao)Yin Yoga, maar ik wil je de ervaring geven hoe het is om ze aansluitend van elkaar te doen. Hoe ze elkaar steeds meer aanvullen: een reis van Qi voor je hele zijn.
 
De Qi van Hout, Vuur, Aarde, Metaal & Water
In totaal zijn er 6 workshops, ingedeeld in de 5 elementen van de Chinese Geneeskunde (met 2x Vuur). Ze zijn afzonderlijk of als reeks te volgen. Je kunt er 1 doen of alle 6. 
In iedere workshop wordt één element in het licht gezet. Maar, het Taoisme en de Chinese Geneeskunde zijn holistisch van aard: alles staat met elkaar in verbinding. Als we bewegen met het Water-element zal dit ook van invloed zijn op het Vuur, Metaal, Hout en Aarde element; ieder in haar eigen relatie met de ander verbonden. En iedere Qi-meridiaan, die door ons waterrijke fascia-netwerk stroomt, is via zijtakken verbonden met de andere meridianen.

Elke ‘Laat je Qi stromen’-reis bestaat uit de volgende onderdelen

 
In iedere workshop wordt één element met haar meridianen extra uitgelicht en doen we voor dat element oefeningen, massage, visualisatie enzovoort. 
 
 • Tao meditatie: aankomen en aanwezig zijn
 • Qi Massage: je Qi laten ontwaken
 • (Dao)Yin Yoga: Qi laten stromen in haar waterrijke fasciae-kanalen
 • 5-element Qi Gong: een meridianen-paar voeden
 • Healing Sounds Qi Gong: helende Qi voor het yin orgaan van het huidige seizoen element
 • Tai Chi Qi Gong (Shibashi): Qi laten circuleren via natuurlijke bewegingen
 • 5-element meditatie: de subtiele kracht van de visualisatie
 • Meridianen Nidra: Qi laten rusten
   
  Aan het einde van deze 2,5 uur durende reis zal je lichaam gevuld zijn met Qi…..

   ‘Laat je Qi stromen’ workshops

De Chinese seizoenen

 
Voor de veranderingen in de seizoen wordt er gekeken naar 24 zonnestanden. Een seizoen begint eerder dan ‘ons’ seizoen. Als wij op 21 juni de zomer inluiden, is dit al rond het hoogtepunt  van hun zomer.   Daarom zijn de workshop-data  eerder dan de Solstice of Equinox. Zodat deze aansluiten op het begin van een seizoen en je op een ontspannen fijne manier je een goede Qi-boost geven voor dat Seizoen. 

 Data workshops ’23

volgt snel

 

fdsfdssf

Online workshop 
 ‘5 ELEMENTEN QI GONG’

Voor wie?

 
Simpel: voor iedereen. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen interesse in beweging & Qi. Alles wat we gaan doen is goed te volgen en je ontvangt ook de opname die nog 15 dagen na de workshop te volgen is. 
 
Heb je al kennis van Qi Gong, Yin Yoga of Tai Chi Chuan? Ervaar in deze workshop hoe de verschillende bewegingsvormen elkaars Qi aanvullen, hoe anders ze van karakter zijn en juist hierdoor een geheel vormen.
 
Ben je docent? De verschillende aspecten die we gaan doen kunnen voor je eigen (seizoens)-lessen een extra impuls creëren, je inspiratie geven. Exploreer, onderzoek, ervaar en bovenal geniet van je Qi.         –

Wil je meedoen, vul dan onderstaand in, druk op ‘verstuur’ en je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestigingsmail van ons.  

Schermafbeelding 2022-01-04 om 15.19.14