5 Elementen DAO YIN & De 6 Ademkwaliteiten van Qi Gong 


In Person workshop in Utrecht

 


Zondag 27 november van 13:30 – 16:00

€ 32,50 


 Locatie: School voor Tai Chi Chuan, Utrecht, M.P. Lindostraat 4  

Dao
het leiden van Qi, de vitale energie van het lichaam, om zo een intern evenwicht te creëren

Yin
het lichaam strekken om kracht en flexibiliteit te krijgen.

Dao Yin

een onderdeel uit de 5 Elementen Dao Yin – Vuur – Hart

5 Elementen Dao Yin

Voor elke element – Hout, Vuur, Aarde, Metaal, Water –  is er een zittende pose, van waaruit we de beweging maken. In deze workshop is er ruime aandacht om deze bewegingen te leren, te voelen, te onderzoeken en je eigen te maken.
We nemen eerst de tijd om ze per element te leren. Daarna zullen we ze achter elkaar doen om zo het hele lichaam te masseren via deze voedende bewegingen.
 
Dao Yin zijn oefeningen die fysieke bewegingen met mentale focus en ademhaling combineert. In de Dao Yin oefeningen werken we via de 12 spier (tendomusculaire) meridianen die corresponderen met de 12 hoofdmeridianen. Hierdoor bereiken we direct deze diepere meridianen.  En door de diepe werking van de oefening in combinatie met onze aandacht (Yi) heeft het ook effect op de organen zelf.
 
Iedere beweging wordt zacht, ritmisch op de ademhaling uitgevoerd; het voelt aan als een meditatieve beweging.
Net als Qi Gong, Tai Chi Chuan, Yoga of Yin Yoga werkt het door op de 3: lichaam, geest en zielsniveau. Na het doen van de oefeningen voel je je energieker, uitgerust en meer in balans.

 

6 ademkwaliteiten van Qi Gong

In Qi Gong wordt heel bewust de adem gebruikt. De ademhaling voedt ons, geeft ons energie en beschermt ons door afvalstoffen uit te scheiden. We hebben baat bij een zo efficiënte gezonde ademhaling en die wordt – mede – bepaald hóe we ademen. 
 
Om deze ademhaling te ’trainen’ nemen we een zittende of liggende meditatiehouding aan en doorlopen de 6 kwaliteiten. Dit gaan we doen vóór de 5 Elementen Dao Yin oefeningen, Zodat we na het leren van deze ze direct kunnen proberen toe te passen. En zo heb je een nog dieper effect van de Dao Yin oefeningen. 
 
De 6 ademkwaliteiten van Qi Gong werken diep door in het lichaam, psyche en onze emotie & gevoelsleven. Het sterkt je. Je kunt het toepassen in Yoga, Tai Chi Chuan welke bewegingsvorm je ook doet én leren te gebruiken in je dagelijkse leven.
breath-clipart-deep-breath-1
bonus ‘Wolken Handen’ 
dynamische Qi Gong
 
Ik wil je graag deze mooie beweging uit de Tai Chi Chuan vorm leren. Een beweging die je ook als losse Qi Gong kunt doen. Door het doen van een dynamische Qi Gong als ‘Wolken Handen’ na de 6 ademhoedanigheden en de Dao Yin kun je voelen hoe de opgedane Qi in beweging stroomt. 
 
Tai Chi wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. De opeenvolgende reeks van bewegingen die vloeiend en zacht worden uitgevoerd kunnen je het rustige en kalme gevoel als bij een meditatie geven. 
klik op de foto voor een video impressie

Live workshop

5 Elementen Dao Yin & 6 ademkwaliteiten Qi Gong

bonus Wolken Handen Qi Gong

een mini retraite van 2,5 uur

Zondag 27 november
van 13:30 tot 16:00 uur

32
50
  •  

Voor wie?

 
Voor iedereen die een bewegingsvorm doet en graag iets nieuws ervaart. Er is geen voorkennis nodig. 
Exploreer, onderzoek, ervaar en bovenal geniet van je Qi.    
 
Doe je aan (Yin) Yoga? De zittende poses zijn bekend in de yoga als bijv. ‘dragonlfy‘, ‘butterfly’. Speciaal voor Yin Yoga zijn ze een mooie aanvulling op je beoefening. Je kunt de houdingen voor of na een pose doen. Voor Yoga-docenten die geïnteresseerd zijn om Qi Gong in hun lesmateriaal op te nemen is dit, de combinatie van Dao Yin en de 6 ademkwaliteiten, een aanrader.  
 
Doe je aan Tai Chi Chuan? Het lichaam is gebaat bij diverse oefeningen. In Tai Chi kennen we naast de Tao massage en meditatie geen zittende oefeningen. De Dao Yin oefeningen, gericht op het opheffen van stagnatie van Qi en de spieren en pezen sterker maken spreekt op een andere manier het lichaam aan. De 6 ademkwaliteiten zijn niet alleen geschreven voor Qi Gong, maar zeker voor Tai Chi Chuan! 

Inschrijvingsformulier

Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestigingsmail, hier staan ook de betalingsgegevens in. Na ontvangst door ons van de bijdrage ben je definitief ingeschreven.