Het Water Element

 

Colours of Winter Qi  

 

 

Zoom online 

Zaterdag 10 december van 10:00 – 12:30 

 

Op deze pagina vind je enige informatie over het Waterelement, wat ik plaats of heb geplaatst op mijn social media kanalen: 

facebook en instagram. 

 

Wil je meedoen met de Online 5 Elementen Qi Gong? Het bestaat uit o.a.  Qi Massage, Yin Yoga, 5 elementen Qi Gong, Tai Chi Shibash, Healing Sounds Qi Gong, Element meditatie en Meridianen Nidra. 

Op de pagina 5 Elementen Qi Gongvind je alle informatie en kun je je inschrijven!

- Water - Colours of Qi
Het Water Element – post: zaterdag 30 OKTOBER 2022

Via de Herfst zijn we de beweging richting yin opgegaan. Yin dat voor donker, kou, naar binnen kerend staat. Het Water Element wordt als Groot Yin gezien. Alle kwaliteiten van Yin zul je terugvinden in de Winter, het seizoen dat bij het Water hoort. De Qi-kanalen, de energiebanen, zijn Nier & Blaas. 
De Nieren huisvesten onze oorspronkelijke Qi, de essentie Jing genaamd. Ze hebben een directe verbinding met het Dantian en de Ming Men, de een wordt wel Zee van Qi genoemd, de ander de Poort van het Leven. De Blaas-meridiaan is de langste meridiaan van ons lichaam, interessanter nog is dat de acu-punten op onze rug direct corresponderen met organen. 
Ook deze 5 Elementen Qi Gong wordt weer een bijzondere reis met vooral doen. En terwijl we bezig zijn vertel ik je meer over het Water Element, de emotionele en fysieke functie van de meridianen, en hun eigen bijzondere Qi. 
We doen weer Qi Massage – met een aantal acupressuurpunten gericht op de Winter; Yin Yoga waarbij we mooi naar binnen kunnen gaan de stilte in. Dao Yin Qi Gong, waarbij we de stilte zacht in beweging brengen. 
Tai Chi Shibasihi en Healing Sounds Qi Gong laten het water-Qi stromen.
Daarna weer de stilte en de diepte in met een Yin-meditatie om af te sluiten met de Meridianen Nidra meditatie.

Schermafbeelding 2022-01-04 om 15.19.14