Tao Meditation

Online 

 

 
 

Taoist based mediation online – dutch spoken

 
Taoïstische  meditatie gericht op ademhaling en houding: fysiek, mentaal, spirit.
Iedere woensdagochtend van 08:00 tot 08:30 (zomer) en van 08:30 tot 09:00 (winter)
 
Mediteren start op het moment dat je je plek in neemt op het kussen.  En dan?
 
Vaak wordt bij meditatie de nadruk gelegd op de geest: onze gedachten. Om deze rustig te krijgen, onder controle. In feite een extra focus op een gebied waar het toch – bij vele van ons – al zo druk is. 
Deze, op het Taoisme gebaseerde, mediatie start bij het gaan zitten en opbouwen van je lichaamshouding, je lichaam met aandacht en aanwezigheid bewust waar te nemen.  
Aanwezig zijn bij je lichaam door intern je blik naar binnen te richten, te kijken en te voelen. Steeds weer, steeds opnieuw. Elke (micro)seconde is er beweging in je lichaam, elke ademhaling.
 
In een opgebouwde houding kun je in ontspanning zitten. Daarmee creëer je de ruimte om je, bijvoorbeeld, te focussen op je ademhaling. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door de 6 hoedanigheden van de adem te oefenen (Qi Gong – ademhaling). Of via je DanTian, de Yin-ademhaling. En zo gebruiken we diverse ‘technieken’. In deze 30 minuten meditaties verweef ik de 5-fasen (elementen) leer en ook concepten als YinYang
 
Als het lichaam in rust zit met een vrije ademhaling zal de geest vanzelf kalmer worden. En vandaar uit kun je weer een stap verder gaan, steeds meer de diepte in, steeds meer opgaand in dat wat (er) is….. 
 
 
Oefening: met aandacht, in rust, met gekruiste benen plaatsnemen op het kussen, of op een stoel met de voeten op de grond. De handen op elkaar plaatsen met de pink aan de DanTian, de duimen naar voren gericht. Richt nu je aandacht op het waarnemen van je adem. Dit is de enige instructie.
-Zet de wekker op 15 minuten. –
 

Hoe wat waar

We werken met een 10-strippenkaart, deze kost € 35,– (1 sessie is € 3,50). De strippenkaart is 3 maanden geldig, en gaat in ná het volgen van je 1e meditatie. 
 Als je interesse hebt en het eerst wilt ‘voorproeven’  kun je een keer gratis meedoen. 
NA VERZENDING van onderstaand formulier ontvang je de Zoomcode om een keer gratis mee te doen met de Meditatie – Online.