Qi
of
Meditation

MEDITATION ONLINE

Taoïstische  meditatie gericht op ademhaling en houding  – Nederlands (dutch spoken)
Elke woensdagochtend van 08:00 tot 08:30
 
Mediteren start op het moment dat je je plek in neemt op het kussen.  
En dan?
 
Vaak wordt bij meditatie de nadruk gelegd op de geest: onze gedachten. Om deze rustig te krijgen, onder controle. Een focus op een gebied waar het toch – bij vele van ons – al zo druk is.
Deze, op het Taoisme gebaseerde, mediatie start bij het gaan zitten en opbouwen van je lichaamshouding, je lichaam met aandacht en aanwezigheid bewust waar te nemen.  
Aanwezig zijn bij je lichaam door intern je blik naar binnen te richten, te kijken en te voelen. Steeds weer, steeds opnieuw. Elke (micro)seconde is er beweging in je lichaam, elke ademhaling.
 
In een opgebouwde houding kun je in ontspanning zitten. Daarmee creëer je de ruimte om je te focussen op je ademhaling. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Bijvoorbeeld door de 6 hoedanigheden van de adem te oefenen (Qi Gong – ademhaling). Of via je DanTian, de Yin-ademhaling. En zo gebruiken we diverse ’technieken’.
 
Als het lichaam in rust zit met een vrije ademhaling zal de geest vanzelf kalmer worden. En vandaar uit kun je weer een stap verder gaan, steeds meer de diepte in, steeds meer opgaand in dat wat (er) is….. 
 
Oefening: met aandacht, in rust, met gekruiste benen plaatsnemen op het kussen, of op een stoel met de voeten op de grond.De handen op elkaar plaatsen met de pink aan de DanTian, de duimen naar voren gericht. Richt nu je aandacht op het waarnemen van je adem. Dit is de enige instructie.
-Zet de wekker op 20 minuten. –
 

Hoe wat waar

Taoistische meditatie. Gebasseerd op houding en ademhaling. Een goede begin van je dag!
 
We werken met een 10-stippenkaart-voor € 30,– (1 sessie is € 3,–). De strippenkaart is 3 maanden geldig, na het volgen van de 1e les. 
 
Als je interesse hebt en het eerst wilt ‘voorproeven’  kun je een keer gratis meedoen. Stuur een mail naar info@coloursofqi.com
 
NA VERZENDING van onderstaand formulier ontvang je de Zoomcode om mee te doen met de Meditatie – Online. 
MDV_9548

Tai Chi Chuan

In depth Tai Chi Chuan training
ITCCA Hungary
International Tai Chi Chuan Association
Qi of Tai Chi Chuan

Peen-Daucus-Carota kopie

Qi of Nature

Nature nourish us by given us flowers, leaves, and so much more to flourish us: tea, herbs, creme's and tonics TO BE DEVELOPED